Barion Pixel

A Magyar Natúrpark Szövetség 2021. augusztus 16-án, Budapesten a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Vajdahunyadvár épületében szervezte meg a I. Kárpát-medencei Natúrparki Találkozót.

A rendezvény elsődleges célja a natúrparkok szélesebb körű megismertetése országhatárainkon belül és egyúttal a natúrparki mozgalom kiterjesztése a Kárpát-medence egészére.
Az I. Kárpát-medencei Natúrparki Találkozó egyszerre szolgálta natúrparkjaink társadalmasítását és a Kárpát-medencei mozgalom elindítását.
A találkozó fővédnöke Nagy István agrárminiszter, aki meg is nyitotta az eseményt. A rendezvény előadói között üdvözölhettük Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkárt, V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztost, valamint felelős önkormányzati vezetőket, a tudományos élet, valamint partnerszervezeteink képviselőit, továbbá a Csallóköz Natúrpark elnöke és vajdasági vendégek is jelen voltak az eseményen.
A Magyar Natúrpark Szövetség hisz benne, hogy „az ember beleszületik a tájba. S a szülőhaza, a táj szeretete végigkíséri egész életén”.

Ország 17 Natúrparkja közül Szigetköz Natúrpark is képviseltette magát a rendezvényen egy natúrparki értékasztallal, amely egész nap megtekinthető volt, így jobban megismertük egymást, valamint a külső résztvevők a natúrparkokat. Az asztalok a Vajdahunyadvár lépcsőházi előterében kerültek elhelyezésre a rendezvény előtt Miniszter Úr is megtekintette a natúrparkok kiállítását. Köszönjük a termelőknek, hogy támogatták részvételünket.

Kálnoki Levendulás

– Kovács László méhész

Sudár Birtok Győrújfalu

Lipóti Pékség

Darnó Hús